A. Autistiske Barn

Startet i 1984 av to asosiale vestkantgymnasiaster, vokalisten Kalle og bassisten Smith som en løselig fortsettelse av Kalle’s samarbeid med Gudmund Brede, «Gud & Harry». Ga ut kassetten «Fremskrittet» samme år. Hvis man hører den forstår man hvorfor det ikke trengte å ta veldig lang tid. En blanding av minimalistisk punk og kraftig Ym-stammen-inspirasjon gjør den i alle fall ganske så tidstypisk. Harald Lie (sang) og Håkon Ellernoson (trommer) deltok også på denne kassetten, som ble innspilt på portastudioet til Mau-Mau med Vebjørn Lien som velvillig tekniker. I Mau-Mau befant det seg også en gitarist ved navn Jon Anders Hernæss Strand som gjerne ville være med å spille trommer i Autistiske Barn.

Kassett nr. 2 «Min Drøm» kom i 1985, fremdeles ikke spesielt glattpolert, men denne gangen spilte man for eksempel flere instrumenter av gangen, ikke enten gitar eller bass eller trommer som på den første. Den var også faktisk innspilt i et «ordentlig» studio i kjelleren på Blitz (med Pål fra Den 3dje Generasjon som tekniker, han spiller trommer på «Gravskrifter og Epigram»).

Dag-Olav Sivertsen fra Ym-stammen ble etter hvert også med på gitar og sang, Aut.Barn (som forkortelsen etter hvert lød) spilte en del konserter bl.a i Haugesund, på Sprø Musikk-festivalen utenfor Arendal og på UFFA-huset i Trondheim, men etter at drivkraften og entusiasten Kalle sluttet for å vie seg til politikken ble det ganske fort klart at det ikke hadde så mye for seg for de andre å drive på som trio. Og Jon Anders og Jørn hadde uansett hatt andre planer parallellt med Autobarna.

B. Ym-stammen

Det tidligere så minimalistiske Ym-stammen hadde planer om å utvide besetningen, Smith, bassisten i Autistiske Barn ble kontaktet, men han måtte da medgi at han hadde jukset, og egentlig overhodet ikke kunne spille bass. Men det var en i bandet hans som kunne det som het Jon Anders.

I dette bandet, som i Trygve Mathiesen hadde en vel så entusiastisk drivkraft som det Kalle hadde vært i Aut. Barn, møtte Jon Anders Harald Beckstrøm og Christian Refsum, to litt eldre herrer med en forkjærlighet for både folkemusikk og 60-tallspop og lang erfaring på både det ene og det andre området. Denne besetningen, som i tillegg bestod av vokalist og låtskriver Oddvar Karlsmyr, fikk dessverre ikke gitt ut noe album, men gjorde en lang rekke spillejobber, ikke minst en turné til England (WOMAD) og Irland (Dublins 1000-årsjubileum), samt Hultfredsfestivalen i Sverige.

C. Hordene FF

D. Voices of Wonder

 

Dog Age 1990:
Thomas Widerberg, Smedslund (m/hår), Strand, Beckstrøm (men hvor er trommisen?)

Strand
Foto: Karin Bremseth

Dog Age 2001:
Beckstrøm, Smedslund (u/hår), Jevanor, Sørlie
(Strand fraværende)
Foto: Karin Elise Fajersson

Tilbake
The Dog pAge — laget av/designed by Hansens Imperium